jueves, 22 de enero de 2015

EL MONSTRE DELS COLORS

Aquesta setmana us parlaré sobre el conte, ja que dilluns he tingut la primera experiència de explicar un conte davant de la classe, el conte que vaig fer és el" MONSTRE DELS COLORS".
Crec que puc donar uns quants consells que a mi m'han ajudat.

El primer que s'ha de fer és triar un conte adequat per l'edat dels nens a qui anirà dirigit. A continuació s'ha de pensar com ho vols fer, és a dir, quins materials utilitzar o com fer-ho. Un cop ja saps aquests dos primers passos.

El següent és fer un esquema de com explicaràs i que explicaràs en el llibre, l'argument.
A més a més de l'arguement pots buscar principis i finals de com començar un conte, ja que ajudarán molt aquestes frases a que comencis i acabis els contes perquè és molt important.

El què s'ha de tenir en compte a l'hora de fer el conte són veus dels personatges si es què fas utlitzar més d'un, també s'ha de tenir en compte que s'ha de interactuar amb els infants (fer preguntes, fer que participin d'alguna manera com per exemple: bufar, cridar un nom etc.), han d'apendre que han d'estar en silenci per tant quan expliquem un conte no poden parlar, s'ha d'anar molt pausadament perquè els nens no ho entendrán si es va molt ràpid i probablement desconectarán.
Un altre cosa que ajuda molt i és essencial és practicar, practicar i practicar i sobretot si s'utilitza algun tipus de material fer-ho servir abans perquè mai saps si anirà bé o t'ajudarà que s'entengui el conte o bé passarà el contrari.

Per sabes si ho fas bé el que m'h ajudat molt és representar-ho davant d'un mirall i veure't com ho fas, gravar-te també és molt bona idea ja que després pots  veure't tranquil.lament com ho has fet i que pots millorar o bé si tens alguna persona que te pugui veure i donar-te la seva opinió, perfecte! ja que també et pot doar consells o idees per millorar!

Aquestes consells m'han ajuda't a mi a fer el conte, esperu que us hagi ajudat en alguna cosa!

FINS LA PRÒXIMA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario