martes, 10 de febrero de 2015

APRENEM ELS TIPUS D'AFERRAMENT!

Fa uns dies vem tenir una classe a la assigantura de Desenvolupament Socioafectiu, vam estar parlant sobre que era l'aferrament i els tipus d'aferrament que hi han, m'ha semblat molt interessant i volia explicar-ho per aquelles persones que els interessi.

L'aferrament és el vincle afectiu que estableix un nadó amb les persones que se'n ocupen d'ell ( per exemple: els avis, mares pares...) . Aquesta persona normalment és el qui cobreix totes aquelles necessitats bàsiques, el cuiden i li donen seguretat emocional.

El tipus d'aferrament que hi han són quatre:
- L'aferrament segur: (normalment el 70% dels nens mostren aferrament segur). Aquest tipus d'aferrament es distingeix perquè els nens exploren segurs fins que la mare marxa i llavors tenen por i es senten insegurs, i si la mare torna mostren alegria i tornen a estar segurs.

- L'afarrement evasiu: (el 20% dels nens tenen un aferrament evasiu). Són els nens que no fan cas ni al pare ni a la mare i quan marxen no passa res continuen igual en tot moment.

-L'aferrament d'oposició: (10% dels nens tenen aferrament d'oposició). El nen el que fa mentres està la mare és mostrar aproximació però no mostren molt interès per l'entorn.                                              Quan la mare marxa té enuig i inseguretat i quan torna a entrar la mare tampoc es consola, plora molt,

-L'aferrament desorganitzat: és el més peculiar de tots. Són els infants més segurs i desorientats. 
Tenen un comportament contradictori i confús.

Normalment fan dos coses: 
La primera: quan la mare està amb ell l'ha eviten o segona: estan amb la mare i quan vé un altre persona s'allunyen de la mare.

Ara ja sabem que és l'aferrament o el vincle d'aferrament i sabem quins tipus hi han, espero que us hagi interessat o ajudat!

FINS LA PRÒXIMA!
http://cuidadoinfantil.net/mi-nino-tiene-mamitis.html


No hay comentarios:

Publicar un comentario